lunes, 3 de marzo de 2008

Ja ha començat el projecte “Sant Cebrià Wireless”

Antecedents

El dissabte dia 23 de Febrer, va haver una reunió informativa a la sala de plens de l’Ajuntament sobre el projecte Sant Cebrià Wireless, En Juan Hidalgo ens va fer una presentació en la que ens va explicar per una banda que es una xarxa Wireless (sense fils) i per altre banda el Projecte Sant Cebrià Wireless, que ha de permetre que Sant Cebrià i totes les seves urbanitzacions disposin de la cobertura necessària per tal de poder gaudir gratuïtament dels serveis que es muntaran sobra la xarxa, (Navegació a Internet, Videoconferència, Telefonia IP entre tots els usuaris del municipi, Video sota demanda, etc...).

A la reunió era present per part de l’Ajuntament, el regidor Pedro Vegas com a responsable del àrea de comunicacions i noves tecnologies, el qual ens va exposar el recolzament que l’Ajuntament dona a aquest projecte, contractant accessos a Internet i posant-los a disposició de la xarxa Wireless, e inventin en els nodes de distribució que siguin necessaris per donar cobertura a tot el municipi.

Inici del Projecte

Dons be, aquest dissabte dia 1 de Març, varem començar a fer el treball de camp per tal de observar sobre el terreny i decidir la possible ubicació de les antenes. Varem pujar al campanar de l’església i varem definir una sèrie de punts estratègics que permeten donar cobertura al poble en tots els seus espais públics i d’esbarjo. (Poliesportiu, el CEIP, el Parc Puigvert, el Carrer del Centre, el Casal d’avis, etc...) des de aquí varem poder comprovar que podem portar senyal cap a Vistamar i cap a Castellà d’índies.

Draft1 : Possibles cobertures - Planell Poble.

Com que disposàvem de varis punts ja identificats de veïns de castellà d’índies que volen participar del projecte, varem enfilant-se cap a l’urbanització per tal de fer l’anàlisi sobre el terreny i cercar un punt de connexió amb Can Palau.

Draft2 : Possibles cobertures - Planell Poble.

Ús adjuntem el primer esbós (Poble i Castellà d’Índies) de la possible cobertura de la Xarxa, i ús recordem que si esteu interessats en poder gaudir dels serveis de la xarxa, ens ho feu saber quan abans millor, ja que estem en la fase de disseny i ens anirà be conèixer la vostre ubicació.

La propera setmana tenim planificat fer el treball de camp a Can Palau i Vistamar, per tal de dissenyar el mapa de cobertures.

Ús seguirem informant, si teniu qualsevol dubte o voleu participar us podeu adreçar a :

Correu : juan.hidalgo@t-systems.es
Web : www.santcebriawireless.net
Mòbil : 607.80.89.84 – Pep Casas

Equip de Projecte Sant Cebrià Wireless.